Het hebben van geld wordt steeds duurder. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat banken steeds vaker de tarieven voor het hebben van een betaalrekening en pinpas verhogen, zonder dat ze hiervoor meer leveren of doen.

Aanzienlijk DUURDER

Onder andere bij de wat nieuwere banken ASN Bank en SNS zijn de betaalpakketten tien procent duurder geworden. Triodos gaat hier nog flink overheen met een verhoging van twintig procent.Ook de grootste spelers in de Nederlandse bankenwereld verhogen per 1 april de kosten voor hun cliënten. Zo verhogen de banken als Rabobank het geld voor abonnementen die ze al lang leverden en moet je voortaan als je je pas verliest, daarvoor een bedrag gaan betalen. ING verhoogt dit jaar niks, maar deden dit in de voorbije jaren wel al vaak.

steeds Minder service VOOR Meer geld

De Consumentenbond deed een peiling over de verhogingen onder 12.000 bank-klanten. „Veel Nederlanders snappen niet dat zij steeds meer moeten betalen, terwijl de bank steeds minder levert”, zo luidt een van de conclusies tegenover het AD.

Nederlanders stappen liever niet over van bank. In de voorbije twee jaar wisselde ondanks de klachten maar vier procent van bank. Het zou teveel moeite kosten, en tevens zouden „alle banken hetzelfde zijn”, waardoor switchen niet lonend zou zijn. Een ander deel kan gewoonweg niet overstappen vanwege een hypotheek.

Bron: Metro