Wat zijn de slechtst betaalde banen van Nederland? Het CBS brengt dit in kaart in een rapport werk en inkomen. Aan de hand van dit rapport hebben we hier de slechts betaalde banen opgesomd.

Elektromonteur

De elektromonteur heeft een laag salaris van €14,41 per uur. Hiermee behoort dit beroep tot de slechtst betaalde banen. Een elektromonteur is gespecialiseerd in het onderhouden, installeren, repareren of testen van allerlei elektrotechnische systemen, systeemonderdelen en installaties. Je hoeft geen hoog niveau gestudeerd te hebben om elektromonteur te worden. Je kan een niveau 1, 2 of 3 Mbo-opleiding volgen.

Beveiliger

Wil je op de wacht staan als beveiliger? Een beveiliger heeft een uurloon van €14,17 en verkrijgt daardoor een plek in de top 10 van de slechtst betaalde banen. Ondanks een zeer verantwoordelijke baan verdient een beveiliger slecht. Beveiligers zijn actief bij het bewaken van terreinen, personen, gebouwen en horeca-gelegenheden. Soms verdient een bewaker wel een nachttoeslag waardoor het loon iets hoger kan uitvallen.Vrachtwagenchauffeur

Veel jongens dromen van jongs af aan om vrachtwagenchauffeur te worden. Een vrachtwagenchauffeur heeft veel vrijheid en dat is iets wat veel mensen aantrekt. Je wisselt voortdurend van omgeving en bent altijd onderweg naar mooie nieuwe plekken. Het beroep als vrachtwagenchauffeur brengt echter ook minpunten met zich mee. Zo heeft een vrachtwagenchauffeur een laag salaris van €14,04 per uur en ben je bijna nooit thuis. Daarmee behoort dit beroep tot één van de slechtst betaalde banen. Het grote nadeel voor vrachtwagenchauffeurs zijn Oost-Europese collega’s. Zij rijden vaak met hun vrachtwagens op Europese handelsroutes en concurreren hierdoor direct met de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs. Hierdoor is het salaris van chauffeurs in Nederland lager.

Automonteur

Het beroep automonteur is ideaal voor de mensen die graag met hun handen werken en zeer praktisch zijn. Automonteurs zijn onmisbaar in onze samenleving. Een kapotte auto en je bent meteen niet meer mobiel. Ondanks de belangrijke rol van automonteurs in de samenleving, hebben automonteurs een laag salaris van €14,00 per uur. Hierdoor behoort het beroep automonteur tot de slechtst betaalde banen in Nederland.

Medewerker klantenservice

Een medewerker bij de klantenservice verleent hulp en advies aan klanten. Hiermee vervult iemand bij de klantenservice een belangrijke rol. Zo iemand is namelijk het gezicht van het bedrijf. Toch behoort ook de medewerker klantenservice bij één van de slechtst betaalde banen. Een medewerker klantenservice verdient een laag salaris van €13,80 per uur.

Verkoopmedewerker winkel of supermarkt

Een verkoopmedewerker in een winkel of supermarkt is onmisbaar. Hij of zij verleent persoonlijke service en zorgt ervoor dat een winkel of supermarkt goed blijft draaien. Ondanks deze belangrijke rol verdient een verkoopmedewerker een laag salaris. Met een uurloon van €12,42 per uur staat de verkoopmedewerker op plaats 5.

Magazijnmedewerker

Een magazijnmedewerker vervult een belangrijke rol in de productie. Voor het worden van een magazijnmedewerker, hoef je geen hoge opleiding gevolgd te hebben. Met een diploma in bezit van MBO Logistiek of LTS of het hebben van een heftruckcertificaat of reachtruckcertificaat is vaak al voldoende. De magazijnmedewerker heeft een laag salaris. Met een uurloon van €12,22 behoort de magazijnmedewerker in de lijst van de slechtst betaalde banen in Nederland.

Assistant-bedrijfsleider kledingwinkel

Werk je graag met kleding? Ben je graag de rechterhand van een bedrijfsleider in de kledingwinkel? Wees er wel bewust van dat je als assistant-bedrijfsleider van een kledingwinkel een laag salaris hebt. Je verdient een uurloon van €12,42 per uur. Daarmee is dit beroep bijna de slechtst betaalde baan van Nederland.

Schoonmakers

Schoonmakers voor kantoren en scholen verdienen weinig geld. Een schoonmaker heeft een gemiddeld uurloon van €11,82. Het werk van een schoonmaker is daarbij wel vrij eenvoudig en heel flexibel. Er wordt geen vooropleiding gevraagd en vaak zijn de werkdagen en werkuren vrij in te vullen.

Horecamedewerkers

Horecamedewerkers hebben te maken met onregelmatige werktijden, hard werken en een laag salaris. Gemiddeld verdient een horecamedewerker €11,76 per uur. Ondanks dat het beroep horecamedewerker tot de slechtst betaalde banen behoort, is het een geliefde rol voor veel mensen die houden van persoonlijk contact en het verlenen van diensten. Horecamedewerkers die ervoor kiezen om een eigen onderneming te starten kunnen wel snel doorgroeien in hun inkomen. Echter vereist dit vaak wel een vermogen om te investeren in een eigen onderneming.

Bron van dit artikel: CBS, TOP10S