All-you-can-eat-buffetten zijn ideaal. Je hoeft je niet in te houden, omdat het anders een duur uitje wordt, en je kunt jezelf ongegeneerd volgooien. Het restaurant wil dat natuurlijk een beetje inperken om kosten te besparen. Hoe? Met de volgende trucs.

Allereerst wil het restaurant dat je zo min mogelijk van de prijzige proteïnes eet. Denk hierbij aan lamsvlees, krab, gamba’s of biefstuk. Deze producten zijn namelijk gemiddeld duurder en het restaurant wil natuurlijk dat je hier minder van naar binnen werkt. Voor een duurder stukje vlees of vis moet je naar het kookeiland in de hoek en sta je vaak in de rij.

Koolhydraten
Koolhydraten zorgen ervoor dat je sneller vol zit. Het is daarom verstandig om niet te veel pasta, rijst of aardappelen te eten. Restaurants leggen deze producten vaak in het zicht en aan het begin van het buffet, omdat ze hopen dat je dan meer koolhydraten eet en daardoor minder ruimte hebt voor de duurdere producten, als vlees en vis.



Grote glazen
In de meeste gevallen zijn non-alcoholische dranken gratis en soms kun je ze zelf bijvullen. Dit is gedaan omdat je eerder vol zit als je meer drinkt en hierdoor eet je dus minder van het duurdere vlees.

Kleine borden
In all-you-can-eat-restaurants vind je vaak kleinere borden dan in reguliere restaurants. Dan schep je net iets minder op bij je eerste ronde. Nog een stapje verder? De bediening wisselt je bestek zo weinig mogelijk, in de hoop dat je minder eet.

Strategisch
Alle gerechten worden strategisch geplaatst. Een duurder gerecht, bijvoorbeeld vis of vlees, wordt omringd door vijf goedkopere gerechten, zoals groente of aardappels.

Kortom, eet vooral lekker wat je wil en misschien kun je deze trucjes voortaan wel omzeilen.

Bron van dit artikel: 24kitchen