Jouw dagje vol plezier dreigt letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. We hebben een aantal tips om deze dag toch niet zonder plezier voorbij te laten gaan.

Met de juiste regenkleding kun je fantastisch buiten plezier hebben

Een poncho is ideaal op een regenachtige dag. Handig op de fiets, makkelijk om in te bewegen (dansen) en ook weer snel uitgedaan. Poncho’s zijn vaak op elke hoek van de straat te vinden voor nog geen euro.

Je kan eindelijk je mooie regenlaarzen uit de kast halen, stamp in de plassen en maak mooie actie volle foto’s! Plezier gegarandeerd, en een mooie herinnering voor later.

Bezoek nu juist een pretpark!

Ja het klinkt heel raar maar het voordeel van een regenachtige dag is dat er veel minder mensen spontaan op uit gaan. Vind je het normaal altijd zo jammer om lang te moeten wachten voor een bepaalde attractie? Waarschijnlijk is het nu veel minder druk. Neem regenkleding mee en geniet van alle tijd die je bespaart door niet in de rij te hoeven staan. Je kunt overal zo in. Kinderen vinden een beetje regen meestal niet zo erg, dubbel zoveel plezier!

Ga je klagen of juist niet?

Het is ook een mindset; Hoe ga jij om met het slechte weer? Ga jij alleen maar een klaagmuur opbouwen of juist niet. Zet je gedachte positief, kleed je goed warm aan en ga ervoor als je een dagje buiten hebt! Geniet met of zonder regen.

Bezoek een museum of film

Slecht weer is het ideale moment om jezelf de tijd te gunnen voor iets cultureels. Je kent het vast wel: met mooi weer vind je het eigenlijk zonde om binnen tijd door te brengen. Een regenachtige dag is dus het perfecte excuus om naar het museum te gaan of gezellig naar de film.

Een dagje thuis

Een dagje thuis met regen saai? Helemaal niet! Ga koken met de kinderen of bouw een groot Lego-dorp. Alleen met volwassenen? Organiseer zelf een high-tea, filmavond of plunder de spellenkast. Als je er even over nadenkt heb je thuis ook genoeg leuke activiteiten die je kunt organiseren. Laat je creativiteit de vrije de loop!