Bij ruim 2,8 miljoen huiseigenaren valt komende tijd de voorlopige aanslag 2019 op de deurmat. Is er het afgelopen jaar iets veranderd aan jouw hypotheek? Wijzig dan jouw voorlopige aanslag.

Zodoende kom je bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019 niet voor verrassingen te staan. Je kunt wijzigingen doorgeven via belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag.

Door wijzigingen in jouw hypotheek verandert jouw eigen financiële situatie. Dit heeft invloed op wat jij van de belasting terugkrijgt of moet betalen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld het oversluiten van een hypotheek, een renteverandering op de hypotheek of een verhoging of gedeeltelijke aflossing van de hypotheek.Andere wijzigingen in jou persoonlijke situatie

Niet alleen een wijziging in jou hypotheek heeft invloed op de hoogte van de voorlopige aanslag, ook veranderingen zoals het starten van een eigen onderneming, het krijgen van een kind of een echtscheiding zijn van invloed. 

Ontvang jij een voorlopige aanslag? Dan is het verstandig eventuele wijzigingen door te geven. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je gedurende 2019 teveel belasting terugkrijgt en je dit bij de aangifte inkomstenbelasting in 2020 moet terugbetalen.

Wetswijzigingen zijn alvast verwerkt

De hoogte van de voorlopige aanslag kan niet alleen veranderen door wijzigingen in de persoonlijke situatie, maar ook naar aanleiding van wetswijzigingen in het Belastingplan.

Voor 2019 zijn de wijzigingen in de belastingregels alvast verwerkt. De voorlopige aanslag kan hierdoor veranderen. Kijk wat dat voor jou betekent. Ga voor meer informatie naar de site van de Belastingdienst.

Bron: Belastingdienst