Wist je dat…

Weinig mensen weten dat kalkaanslag een kostenvreter is. Je waterkoker, wasmachine, vaatwasser en koffiezetapparaat zijn allemaal slachtoffer van kalkaanslag. Hoe harder je water, hoe meer kalkaanslag. Lees onder de tabel hoe je kalkaanslag kunt aanpakken, maar laat eerst even de volgende cijfers bezinken:

 

Dikte kalkaanslag + extra energieverbruik:

0,8 mm + 8,5%

1,5 mm + 12,5%

3,0 mm + 25%

5,0 mm + 45%

 

Je toestellen ontkalken is een makkelijke en snelle manier om snel te besparen op je energieverbruik.

 

De wasmachine ontkalken:

Je wasmachine moet het meeste water verwarmen van alle apparaten in huis, maar is ook 1 van de apparaten die het makkelijkste te ontkalken is. Vul één of twee wasbollen met azijn en doe deze in de wasmachine, zet het programma op 90° C. Terwijl de machine zich vult met water doe je nog wat extra azijn in het waspoeder en wasverzachter bakje. De rest gaat helemaal vanzelf!

 

De waterkoker ontkalken:

Doe een kopje azijn in de waterkoker en vul hem met water tot het verwarmingselement helemaal ondergedompeld is met het mengsel. Laat het een nachtje inwerken op de kalkaanslag en de volgende ochtend ziet hij er vanbinnen weer als nieuw uit! Wel even goed naspoelen voor gebruik.

 

De vaatwasser ontkalken:

Ook dit apparaat verwerkt heel wat liters water. Hier geldt ook, één of twee koppen azijn in een lege vaatwasser en hem op het heetste programma laten draaien. De vaatwasser wordt ook meteen gereinigd van binnen!

 

Het koffiezetapparaat ontkalken:

Wederom een kopje azijn in het waterreservoir en aanvullen met water. Zet het apparaat herhaaldelijk aan, indien het per kopje werkt, totdat het waterreservoir leeg is. Vul het vervolgens met gewoon water en herhaal de stappen.

 

Toestellen ontkalken neemt maar een paar minuten tijd in beslag, met een mooie besparing aan stroom en slijtage. Wij zeggen: Doen!