Weet jij hoe hoog of laag de temperatuur in jouw koelkast is? Het is uiteraard behoorlijk zonde als je eten weg moet gooien, maar het is ook nog eens zonde van je geld. Voedselverspilling proberen zoveel mogelijk tegen te gaan is altijd een goed idee.  Dan kan je in ieder geval beginnen bij je koelkast.

Veel koelkasten staan te warm.

Voedsel weggooien is natuurlijk zonde, al gebeurt het vaker dan we willen. Een onderzoekje van WRAP (een Britse voedselverspillingsorganisatie) stelt dat gezinnen in Engeland voor 70 pond aan voedsel per maand weggooien en alleen omdat hun koelkast op de verkeerde temperatuur is ingesteld. Dus altijd handig om even de temperatuur van onze eigen koelkast onder de loep te nemen.Kouder zetten

WRAP meldt dat de helft van de mensen in het Verenigd Koninkrijk hun koelkast te warm hebben staan op 7°C. De voedselorganisatie raadt mensen aan om hun koelkast tussen de 0°C en 5°C in te stellen. Op deze manier blijft je voedsel flink langer vers.

Te warm

“Koelkasten zijn vaak te warm afgesteld voor het voedsel dat we erin bewaren”, meldt Helen White van Wrap. “Voedingsmiddelen worden te warm bewaard en daarom zijn ze ook sneller niet meer geschikt voor consumptie.”

Verspilling

Een rapport van Milieu Centraal geeft aan dat de gemiddelde Nederlander 40 kilo vast voedsel per jaar weggooit, dit is ca. 20 procent van al het voedsel wat we jaarlijks kopen in de supermarkt. Voedingsmiddelen die het meest in de prullenbak of het riool belanden zijn brood en zuivel. Van al het voedsel dat we weggooien wordt twee derde weggegooid zonder dat het ooit is aangeraakt.

Bron: huffingtonpost.co.uk/  Milieucentraal