1. Niet te lang rijden

Het algemene advies luidt: elke twee uur een kwartier rust nemen.

Uit onderzoek blijkt dat mannen graag het voortouw nemen en de langste stukken willen rijden. Dit wordt bestempeld als ‘natuurlijk gedrag’. Er is een tip voor als je je als vrouw ergert aan je man die constant wil rijden; Doe alsof je naar het toilet moet en eis dan jouw beurt op.

2. Hoe hou je het gezellig

Om de sfeer in de auto gezellig te houden zijn en 3 gouden tips;

  1. Plan van te voren de reis. Zodat je thuis de ruzie kan maken en niet in de auto.
  2. Wees tactisch, vermeid de gespannen situatie met botte opmerkingen.
  3. Doe rustig aan en neem overal de tijd voor.

3. Vermaak de kinderen

Zorg dat je van te voren genoeg hebt voor je kinderen om zich te vermaken. Zodat er geen moment is dat ze gaan zitten schreeuwen. Zorg desnoods voor genoeg (offline) filmpjes/spelletjes voor op de tablet. Niet geheel verantwoord om je kind uren lang achter een tablet te laten maar voor zo’n lange reis waarbij er weinig beweging mogelijk is in een auto is dit een ideale oplossing.

4. Slim tanken

Zorg dat je voornamelijk tankt in landen waar de benzine aanzienlijk goedkoper is. Vertrek met een volle tank van huis en zorg dat je gaat tanken als je nog een kwart over hebt. Dit omdat er bijvoorbeeld tussen luik en Luxemburg geen tankstations zitten. En als de mogelijkheid er is tank zoveel mogelijk in Luxemburg.

5. Zorg voor genoeg water in de auto

Zorg dat je de hele rit genoeg water in de auto hebt en droge koekjes. Dit omdat je dan de langste files overleeft.

6. Een vakantiecheck op de auto

Bij garages is altijd de mogelijkheid om voor een paar tientjes een volledige vakantiecheck te laten doen van je auto. Daarmee kan je echt een hoop stress en ellende voorkomen!