Het verbruik van mobiele data is in de eerste helft van 2018 ruim verdubbeld. Per telefoon wordt volgens gegevens van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) per maand twee gigabyte data verbruikt. Een gigabyte (GB) staat gelijk aan 1000 MB.

In totaal werd meer dan 250 miljard MB aan data verbruikt. Ter vergelijking: een filmpje kijken van totaal vijf minuten op YouTube kost circa 10 MB. Een appje sturen verbruikt maar 1 KB. Dat is slechts een duizendste van een MB

De ACM stelt ook dat consumenten steeds vaker telecomdiensten afnemen als een bundel. Zo kan een mobiel abonnement worden gecombineerd met vaste telefonie of internet en tv. Consumenten krijgen vaak korting bij een bundel. Aanbieders binden op die manier meer klanten aan zich.

Volgens de ACM hebben de twee telecomaanbieders met een eigen netwerk, KPN en VodafoneZiggo, veruit het grootste aantal klanten. Andere aanbieders die geen volledig eigen netwerk hebben, zoals T-Mobile en Tele2, behouden relatief een constant marktaandeel voor vaste aansluitingen.

Wil jij goedkoper bellen en internetten, of alleen maar vergelijken? Klik dan hier.

Bron: De Telegraaf