Mensen met een uitvaartverzekering weten meestal niet of de gehele uitvaart wordt gedekt, dit blijkt uit onderzoek van Nibud. Vaak weten de verzekerden niet eens wat voor soort uitvaartverzekering ze hebben afgesloten. Kosten worden vaak laag ingeschat, aldus het instituut voor budgetvoorlichting.

Bij de helft van de mensen met een uitvaartverzekering wordt niet de volledige kosten voor een uitvaart gedekt. Daarnaast weet een derde van de Nederlanders niet wat de gemiddelde kosten van een uitvaart zijn. Volgens het CBS kost een uitvaart ongeveer 7500 euro. Verzekerden schatten 1500 euro lager.

Twee derde denkt genoeg geld te hebben

Ruim 66 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Een kwart van de mensen zonder uitvaartverzekering denken genoeg geld te hebben voor een uitvaart. Ook gaat een derde van de ondervraagden ervanuit dat de nabestaanden geld zullen ontvangen om een uitvaart te betalen. Dit is niet zo.Geen vermogen boven 5000

Ruim de helft van de Nederlanders hebben geen vermogen hoger dan 5000 euro. Dit betekent dat deze mensen niet genoeg geld hebben om hun uitvaart te financieren.