Het overkomt een heel groot deel automobilisten per jaar. Diesel tanken in een benzineauto of andersom. Maar wat moet je doen als het je overkomt?

Als je diesel in een benzine auto doet is dat minder erg dan dat je benzine in een diesel auto doet. Dit omdat diesel een smerende werking heeft voor de brandstofpomp en benzine niet. Als je zelfs maar een heel klein beetje benzine per ongeluk in je diesel auto tankt kan dat al funest zijn voor je motor.

Start niet de motor!

Zodra je ontdekt dat je de fout hebt gemaakt is het uitermate belangrijk dat je de motor NIET start, zelfs het contact niet inschakelen.

Hulp inschakelen

Schakel zo snel mogelijk hulp in van je dealer, de wegenwacht of ander soort pechhulp. Let op dat iedere meter die je rijdt, zorgt voor een hogere rekening. De kosten worden niet gedekt door garanties en komen dus bijna altijd volledig op jouw schouders.

Wat is de oorzaak van verkeerd tanken?

Haast, vermoeidheid, onbekendheid met de auto en afleidingen aan de pomp zijn de meest voorkomende redenen van de verwarring. Het gaat bij het tanken van de verkeerde brandstof overigens in 80 procent van de gevallen om een man.

Bron: Ad.nl