Herstart jij je telefoon?

Onze telefoon is onlosmakelijk verbonden aan ons leven. We het is dus handig om er een beetje zuinig op te zijn, dat doe je mede door je telefoon regelmatig opnieuw op te starten.

Het is belangrijk dat je je telefoon regelmatig even uitdoet.

Opnieuw aandoen

Je telefoon vroegtijdig moeten vervangen, kan een flinke tegenvaller voor je (spaar)rekening betekenen. Zuinig zijn op je telefoon is daarom geen overbodige luxe. Experts beweren dat er een simpele tip is om wat beter voor je telefoon te zorgen en dat is door ‘m regelmatig opnieuw aan te doen.

Hoe vaak?

Maar hoe vaak zou je je telefoon dan precies even uit moeten doen? Volgens Reader’s Digest raden experts aan om je telefoon één keer in de week uit te doen. Laat je telefoon dan ook een minuut uit voordat je ‘m weer aandoet.

Redenen

Er zijn verschillende redenen waarom dit goed is voor je telefoon. Apps worden dan echt afgesloten. Vaak lijkt het alsof je de apps wel hebt afgesloten, maar op de achtergrond gaan ze gewoon verder. Dit slurpt batterij en het neemt geheugen van je telefoon in beslag. Ook voorkomt het herstarten dat je telefoon crasht. Als je je telefoon te lang aan laat staan, moet je telefoon steeds meer data opslaan van elke upload die je hebt gedaan, van elke app die je hebt gebruikt en van elke webpagina die je hebt geopend. Door je telefoon uit te doen, wordt deze data uit het systeem van je telefoon gewist. Hierdoor is de kans kleiner dat je telefoon zal vastlopen door de vele data die die moet opslaan.

Bron: Tipsenweetjes